Van Horn

Mats Persson


 

 

 

Förord

Dagarna före julafton 1978 lämnar Sam Tardin sin trygga tillvaro i Malmö. Tillsammans med sin amerikanske kollega och vän ger han sig ut i världen för att söka lyckan. Med sig i bagaget har han, förutom en stor portion uppdämda drömmar och nostalgiska föreställningar, all information som behövs för att återskapa och vidareutveckla den mikrodator som han varit med att utveckla för det lilla dataföretaget Micro Age.
Via Amsterdam, Österrike och New York får vi följa Sam ut över den nordamerikanska kontinenten, där flera av hans drömmar blir till verklighet, men där han också möter en verklighet som han inte ens i sin vildaste fantasi hade kunnat drömma om.
Parallellt får vi följa ett antal till Sam nära relaterade människors livsöden.
Boken kan läsas som en lättsam, nostalgisk och romantisk ”väg-saga”, alternativt som ett relationsdrama.
Innehållet i boken är till stora delar baserat på författarens egna erfarenheter, möten och drömmar, men där han har tagit sig friheten att låta fantasin flöda fritt, lagt till, dragit från och känslomässigt ”kryddat”. Många personer och miljöer som nämns i boken är i högsta grad verkliga men är insatta i en handling som skall betraktas som ren fiktion.