Huvudsidan

Massor av rom

Jörn Hammarstrand
Vid förhandsbetalning
kostar boken totalt 230 kr
med moms och frakt.

Sätt in 230 kr på antingen
Postgiro: 288224-9
eller
Bankgiro: 5340-2848 Nordea

Skriv namn, adress och vilken bok som avses.
Gärna tel om något skulle vara oklart.
Med postförskott
50 kr extra
Skriv namn, adress och vilken bok som avses.
Gärna tel 0320-70644 om något skulle vara oklart.

Beställ här

   

 

Möt Moses, Storken, Radio Ragata, Hungrige Harry m.fl. i Jörns senaste samling skrönor, som innehåller en rad bisarra och absurda individer, man kunde möta i en nu svunnen epok från livet till sjöss. Vinddrivna, romtörstiga och hängivna missbrukare står det att läsa om, antingen med ett kanske igenkännande roat leende, eller också med deltagande, höjda ögonbryn. Original i dagens sjöfart är utsorterade, där effektivitet och skötsamhet är grundpelare för besättningsurvalet till fartygen.
Skrönesamligen är en ”typisk Jörn Hammarstrand”, där man ibland inte riktigt vet om det är en sann eller uppdiktad historia. Läsaren garanteras få en intressant bok i sina händer, skriven av en man som har varit med om mycket och kan skriva om det.
Tankfnatte

”Massor av rom” ger den något sjöerfarne läsaren många goda skratt och en uppiggande läsning.
Skrönorna bjuder inte direkt på sjuk humor utan återspeglar mer Jörns härliga förmåga att burleskt och färgstarkt skildra en samling udda personligheters öden och äventyr i hamn och till sjöss.
Sanningshalten i skrönorna får var och en ta med en nypa salt.
Kjell Smitterberg, sjökapten

….Läsaren får inblick i många vitt skilda miljöer, alltifrån horhus i Porto Alegre via den maritima miljön på Skeppsholmen i Stockholm till uttrycksfulla beskrivningar av livet ombord i ett flertal fartyg. Den som seglar till sjöss idag med den nolltolerans mot alkoholhaltiga drycker, som i de flesta fall gäller, blir nog inte så lite förvånad över gamla tiders stora tillgång till sådant fluidum ombord och hur det nyttjades.

Personligen har jag vid läsningen av Jörn Hammarstrands senaste opus mestadels suttit med ett leende på läpparna, ibland avbrutet av ett gapskratt, när jag tagit del av de skildrade sjöbrödernas bravader, liksom också känt igen mig i många av miljöerna både ombord och i land. Säkert kommer många oldtimers att liksom jag uppleva samma sak, medan det för en senare generation kan vara av intresse att från en insider få veta hur sjömanslivet tedde sig förr, om än läsaren hela tiden får ha i baktanke att författaren redan i underrubriken benämner att hans bok består av ”en samling våta skrönor” med allt av vad detta innebär.

Hasse Fredriksson
Sjöman på däck och som telegrafist 1954-62
Inspektör vid Sjömansförmedlingen 1962-1975
Operativ chef vid Handelsflottans kultur- och fritidsråd 1976-1999