Nalle brun

Harry Ivarsson


Huvudsidan

 

 


 

 

Följ den bortrövade Nalle Brun på hans äventyrliga och hastigt påkomna sexmilafärd, med en leksaksbåt på ån Viskan. Där träffar han en dag svalan Pilsnabbe, som far med bud till hemmet om var han befinner sig och var de bör söka efter honom.
Färden fortsätter dock och en dag stävar han ut på Klosterfjorden i Kattegatt, för att slutligen hamna i Barnens Sommarvik: Espeviken.
Där bygger han sig en grotta och får många goda vänner, som örnen Vidvinge, Kattugglan Strixana, krabban Tångknipe, åkersorken Jord - Asker och inte minst katten Tusse på Lindås.
En dag möter han en överraskning utanför sin grotta, som gör honom himlastormande glad och lycklig. Ja, det blir en jätterolig kattsommar och fjärilsommar. Men där fanns faror också.
Senare frampå vintern får han vara med på den stora Midvinterfesten på Nyckelmossen, där skogens vilda djur samlats tillsammans med alla tomtarna. Där får han träffa den barnkäre Vinterkonungen och hans praktfulla följe. Allt blir en enastående och högtidlig tillställning. Men väcker också en undran, som han inte får klarhet i då svaret löd: ”I sagans underbara värld är allting möjligt.”